Algemene informatie

 

De wijk de Ret is in 1985 ontstaan met de  bouw van het Ganzenbord. Langzaam aan groeide de wijk steeds verder en is in 1987 Buurtvereniging De Retsers opgericht.

De naam De Ret komt van de Retstraat, aan deze straat is de wijk De Ret dan ook gebouwd, als naam voor de Buurtvereniging lag De Retsers dan ook voor de hand. Tot Buurtvereniging De Retsers behoren de volgende straten: Albatros, Fazantstraat, Ganzenbord, Gruttostraat, Kievietstraat, Klossenstraat, Kwartelstraat, Patrijsstraat, Reigerstraat, Retstraat, Watersnipstraat, Zandstraat ten westen vanaf het Zand, het Zand van de Zandstraat tot de Retstraat, Meerkoetstraat, ‘t Straatje en Mezenlaan. Bestaande leden welke uit de buurt verhuizen mogen lid blijven.

In alle jaren dat de buurtvereniging nu bestaat hebben De Retsers een goede naam opgebouwd. In Lauwe staan we bekend als een kinderrijke buurt die zeer actief is en veel organiseerd, verder doen we ook vaak als vrijwilligers mee tijdens activiteiten in het dorp.

Zo zijn we al jarenlang enthousiast vrijwilliger tijdens De Dijkenloop en ook tijdens Lauwe on Ice doen we erg ons best.

Andere activiteiten die De Retsers met veel plezier doen zijn: Paasactiviteit voor de allerkleinsten, Familiedag, Buurtfeest, Activiteiten voor de oudere kinderen in de buurt, Sinterklaas en de Carnaval.

Met de carnaval vallen we al enkele jaren goed in de prijzen, zo zijn we vorig jaar voor de vijfde keer op rij Eerste geworden tijdens de Reut van Lauwe.

Kortom, we zijn een zeer actieve Buurtvereniging. Enthousiast geworden? Word dan nu lid! Via het kopje Leden vind u het inschrijvingsformulier.

Tot snel!

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked *